Corona maatregelen

Gisteren is er weer een persconferentie premier Mark Rutte geweest. We weten dat er maar zeer beperkte versoepelingen zijn. Voor veel mensen is dit een grote tegenvaller. Hoe kun je in hemelsnaam nog een balans vinden tussen het thuiswerken (indien je überhaupt nog werk hebt) en je privéleven. Veel lijkt in elkaar over te lopen en toch is het zo belangrijk om een onderscheid te blijven maken tussen je werkplek en een plek waar je kunt ontspannen. Hier is een bepaalde balans essentieel.

Je eigen werkplek

Mijn eigen werkplek zou tijdelijk door mijn man gebruikt gaan worden aangezien ik toen nog regelmatig op locatie trainingen en coaching gaf. Omdat het niet voor een te lange tijd was, vond ik het heel logisch klinken toen hij zei “ik moet veel overleggen” en dat hij daarvoor mijn werkkamer nodig had. Dus daar zat ik vanaf maart 2020 aan de eettafel wanneer ik thuis aan het werk was. Ik had zowaar de hele woonkamer voor mezelf. Althans dat dacht ik. Want ik moet er best wat voor doen. Mijn beide zoons zijn inmiddels oud genoeg en beschikken over voldoende zelfsturing om op hun kamer hun lessen te volgen en huiswerk te maken. Zelf beschik ik gelukkig over een gezonde discipline om elke dag mijn werkplek op te zetten en weer op te ruimen, zodat er ook plek is om te eten, voor een spelletje en ontspanning. Alleen tijdelijk werd een half jaar en dat halve jaar wordt nu bijna een jaar en dat jaar, tja, waar gaat dat heen? Dus ik word onrustig omdat nu alles online gaat en ik begin toch echt terug te verlangen naar een eigen plek. Hoe zit dat bij jou? Herken je dat je ineens op één plek verschillende functies hebt? Of herken je dat juist in corona tijd ontdekte hoezeer je behoefte hebt aan een eigen plek?

Waar geniet je van?

Wat vóór de corona zo vanzelfsprekend was, is dat niet meer. Een wijs man zei ooit: “Elk nadeel heeft zijn voordeel” en dat is ook zo. Zo merk ik ook absoluut voordelen van het thuiswerken. De reistijd die ik voorheen had, gebruik ik nu om te sporten of te gaan wandelen en dat is heerlijk. Ik heb meer tijd voor de kinderen. We proberen bijvoorbeeld tussen de middag gezamenlijk te lunchen of doen ’s middags een spelletje. Verder heb ik tegenwoordig altijd bloemen in de kamer staan. Van deze kleine dingen kan ik echt genieten.

Mogelijkheden

Natuurlijk hoop ik dat er binnen niet al te lange tijd versoepelingen komen en we weer meer mogen. Ik mis ook het face2face contact met mensen die ik coach en train. Online gaat prima alleen is het anders en kost het meer energie. Natuurlijk baal ik zelf ook zo af en toe dat ik elke dag mijn werkplek moet opzetten en opruimen en niet echt de deur dicht kan trekken. Belangrijkste boodschap is dat je best even mag balen van al die beperkingen, alleen blijf er niet in hangen. Probeer te denken in mogelijkheden want je hebt er alleen jezelf mee. Het is zo belangrijk dat je voor jezelf hier een bepaalde balans in vindt.

Nog een opsteker is dat de dagen weer langer worden en binnen niet al te lange tijd we weer buiten kunnen zitten (uit de wind, in de zon).

Mocht je je balans niet (meer) kunnen vinden, neem contact met me op en ik kijk met je mee wat voor jou kan helpen.

info@renasense.nl
www.renasense.nl
+316 158 35 066