Werken op afstand

De afgelopen tijd hebben we een aantal bedrijven mogen helpen om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Door de corona tijd merk je dat er meer afstand gaat ontstaan tussen medewerkers en managers, en collega’s onderling. Dit is een natuurlijk gevolg van het werken op afstand. Het maakt daarbij niet uit of je elkaar regelmatig belt of via video conferencing of beeldbellen contact met elkaar hebt. De afstand is letterlijk en figuurlijk groter.

Hoe zorg je dan dat je toch in verbinding blijft of juist weer meer in verbinding komt? Probeer met je team creatieve manieren te bedenken om toch samen te werken waarbij er ook tijd voor de informele kant is. Begin bijvoorbeeld de week eens met een half uurtje bijkletsen bijvoorbeeld over het weekend, hoe het thuis gaat of waar je tegenaan loopt?

Alleen woorden

Naast het directe contact werd er ook vóór de coronatijd al veel met elkaar gemaild. Echter als je weet dat ‘woorden’ slecht 7% impact heeft op de totale communicatie, dan kun je je wellicht voorstellen dat de eigenlijke boodschap op een andere manier geïnterpreteerd kan worden dan bedoeld. Voorheen liep je makkelijker bij iemand binnen om zaken te checken of even bij te praten. Aangezien dit nu niet of veel minder gebeurd kan er eenvoudig miscommunicatie ontstaan. Dit kan voor beide partijen onnodig irritatie en frustratie opleveren. Klinkt dit herkenbaar?

Stel je daarom eens de volgende vragen:

  • Wat doe jij als zaken niet (helemaal) duidelijk zijn?
  • Hoe vaak doe jij aannames?
  • Hoe vaak check je jouw interpretatie of aanname?

Zodra je je bewust wordt dat je denkt te weten wat de ander precies bedoelt, zorg dan dat je het voor de zekerheid ook nog eens checkt. Probeer het maar eens en dan liefst op een manier dat je elkaar hoort en of ziet.

Doelen stellen

Aangezien de wereld er in een paar maanden tijd heel anders uitziet, zullen ook de eerder gestelde organisatie- en/of teamdoelen soms bijgesteld moeten worden. Wat in het begin van het jaar nog zeer realistische doelen waren, zijn ze dat nu niet meer. Alleen hoe doe je dit en waar moet je beginnen? Daar kunnen wij jullie bij helpen om hier weer inzicht in te krijgen. Daarnaast kunnen we helpen om ieder teamlid weer in beweging te krijgen en kijken we met name naar alle mogelijkheden die er wél zijn. Dat willen we toch allemaal. Hoeveel makkelijker is het om de doelen te behalen wanneer je weet wat er van jou verwacht wordt.

In één dag(deel) een stap verder

Voor alle bovenstaande vraagstukken hebben we programma’s opgesteld waar we al mooie resultaten mee behaald hebben. Door middel van een interactief programma, die we aanpassen op jullie situatie, gaan we in ongeveer één dag(deel) met elkaar aan de slag. Op een interactieve manier zorgen we ervoor dat teams nieuwe inzichten krijgen en met (hernieuwde) energie weer met elkaar aan de slag gaan waarbij de neuzen weer dezelfde kant opstaan.

We kunnen deze programma’s, voor teams tot 8 personen, uitvoeren via video conferencing mogelijkheden als ook fysiek waarbij we de richtlijnen van het RIVM in acht nemen. Voor teams groter dan 8 personen werkt een fysieke bijeenkomst effectiever en is de duur één dag.

Is het bovenstaande herkenbaar?
Wil je hier verder over sparren, bijvoorbeeld wat wij voor jouw team kunnen betekenen, neem dan contact met ons op:

Renate Kruijtzer-Keser via 06-158 35 066
Mirella van den Doel via 06-370 02 726

#neuzendezelfdekantop #alleenwoordenzijnnietgenoeg #communicereniseenvakapart #miscommunicatie #nieuwedoelenstellen #succesvolsamenwerken #coronabiedtookmogelijkheden