Zelfvertrouwen is iets raars. De ene keer barst je ervan en de volgende keer voel je je ontzettend onzeker. Herken je dit ook?

Natuurlijk geldt dat ook voor mezelf. Een tijd geleden merkte ik dat de baan waarin ik werkzaam was, me niet meer voldoende uitdaagde. Ik ben toen bij een ander bedrijf in dienst gegaan en daar was uitdaging genoeg alleen wilde ik meer …..

Graag wilde ik mensen inspireren en helpen en heb toen gevraagd of ik intern een meerdaagse training mocht verzorgen. Dat mocht en dus moest ik aan de bak, want ik had nog nooit eerder een training gegeven. Presenteren kan ik wel maar dit is toch echt iets anders. Ik voelde me in het begin erg onzeker, want hoe zet je zoiets op en wat zou ik gaan vertellen. Zitten ze eigenlijk wel op mij te wachten? Aangezien het inmiddels op het intranet aangekondigd was en er al medewerkers zich ingeschreven hadden, kon ik niet meer terug. Ik ben aan de slag gegaan en heb alles zo goed mogelijk voorbereid. De eerste dag van de training was ik vooraf best nerveus alleen op het moment dat ik er ging staan, voelde het zo goed. Natuurlijk ging de eerste keer niet vlekkeloos maar wat heb ik ervan genoten en dat smaakte naar meer.

Het is goed om af en toe iets totaal nieuws te doen en te ontdekken dat er nog veel meer in je zit. Ik voel me nog steeds regelmatig Pipi Langkous:

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

www.renasense.nl