Als manager dacht ik dat ik altijd sterk moest zijn. Je hebt een voorbeeldfunctie en er wordt toch verwacht dat je zelfverzekerd overkomt en precies weet wat er nodig is om de job te klaren. Toen ik voor het eerst training ging geven dacht ik ook dat ik sterk moest zijn en geen emotie mocht tonen. Totdat een goede vriendin/mede trainster me de volgende vraag stelde: “Wie denk je dat het beste overkomt: een zelfverzekerde sterke trainer waarbij kandidaten het gevoel kunnen hebben dat diegene boven ze staat OF een trainer die zelfverzekerd is én ook emoties durft te laten zien”. Eerlijk is eerlijk, ik wist dat ze gelijk had alleen was dit wel een hele stap voor me. Me kwetsbaar opstellen bij een training of in het werk ging niet van de ene op de andere dag. Het ging stapje voor stapje en daar was moed voor nodig. Bang dat anderen er mogelijk misbruik van zouden maken. Nu voelt het goed en merk ik dat ik weer dichter bij mezelf kom. Belangrijk hierbij is dat je ook echt mee durft te doen en niet alleen aan de kant blijft kijken of commentaar op anderen levert. Durf jij het aan?   www.renasense.nl