Waar ik regelmatig last van had, is dat ik niet toekwam aan de zaken die ik die dag of week had willen doen. Toch had ik het voor mijn gevoel erg druk en voor ik het wist was er alweer een dag of een week voorbij. Ik had het druk met meetings, mails, telefoontjes en ad hoc zaken die voorrang hadden en kwam niet altijd toe aan het uitdenken en uitwerken van plannen. Is dit herkenbaar?

Toen ik goed ging bekijken of al deze zaken wel belangrijk waren of echt prioriteit hadden, kan ik je nu vertellen dat dat niet het geval was. In veel gevallen was er een bepaalde aanpak ingeslopen waarbij ik zo snel mogelijk op alle mailtjes en telefoontjes antwoordde. Verder dacht ik dat ik aanwezig moest zijn bij al die meetings waarvoor ik uitgenodigd werd. Echter toen ik ging onderzoeken wat mijn rol binnen de meetings was, kwam ik tot de conclusie dat een groot aantal ook zonder mij door konden gaan. Dit scheelde heel wat tijd.

Nu ruim ik tijd in om aan mijn plannen te werken en dan zet ik mijn telefoon op stil en mijn mail uit. Deze check ik wel regelmatig alleen niet meer elke keer als ik een ‘pling’ hoor.

Op deze manier stel ik mijn prioriteiten en besteed ik tijd aan belangrijke zaken die nu nog niet urgent zijn. Want wanneer je belangrijke zaken blijft uitstellen worden ze vanzelf urgent en zal het stress niveau toenemen. 

Mocht je ook regelmatig tijd te kort komen, ga dan eens na hoe je je werk aanpakt en probeer meer tijd te steken in zaken die echt belangrijk zijn. 

Succes.

 

 

www.renasense.nl