Misschien ken je het zelf ook wel dat je normaal gesproken niet snel tevreden bent met hetgeen je doet of al bereikt hebt. Je hebt een gezonde ambitie en wil meer bereiken dan je nu doet. Alleen in deze tijden met alle corona maatregelen worden we allemaal teruggefloten en zullen we ons op de een of andere manier aan moeten passen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen arm of rijk, wit of zwart of welke andere vergelijking dan ook.

Heel veel zaken die vanzelfsprekend waren zijn dat niet meer zoals met collega’s samen op de zaak aan het werk, een klassikale training volgen of spontaan bij vrienden langsgaan. Zowel zakelijk als privé zijn veel zaken onzeker. Zelf ben ik volop bezig met het opzetten van een trainingsprogramma en merk dat bij alles wat ik nu bedenk ik een onzekerheid voel of het wel door kan gaan. De vanzelfsprekendheid waarmee ik mijn ambitie vorm gaf en de energie die ik kreeg bij de uitvoering ervan, wordt nu ineens belemmerd door de onzekerheid van corona.

Het maakt ons onzeker en soms zelfs angstig wanneer we geen controle kunnen uitoefenen op zaken die eerder vanzelfsprekend waren. Het is goed om je te realiseren dat, als je ergens geen controle of invloed op hebt, je zaken beter kunt accepteren.

Dit klinkt eenvoudig maar als je je druk maakt over zaken waar je geen invloed op kunt uitoefenen zal dit je veel energie of frustratie kosten en hoogst waarschijnlijk verandert er niets (Stephen Covey, eigenschap 1 van de zeven eigenschappen van effectief leiderschap).

Een valkuil voor veel millennials kan zijn dat ze gericht blijven op anderen en alleen naar de buitenwereld kijken wat er niet mogelijk is. In plaats van te kijken wat je allemaal niet meer mag of kunt doen, ga kijken wat er nog wel mogelijk is.

Tijdens de eerste corona golf hebben mensen laten zien dat ze meer kunnen dan ze denken. Er kwamen heel veel nieuwe, creatieve initiatieven naar voren. Dus kijk wat de mogelijkheden zijn binnen alle maatregelen die zijn opgelegd. Je kunt meer dan je denkt wanneer je je flexibel opstelt en eens wat nieuws probeert.

Persoonlijk leiderschap in coronatijd

Wat kan helpen om niet te blijven hangen in het onzekere gevoel is te kijken wat er voor jou wel allemaal mogelijk is en kan. Neem elke dag even wat tijd voor een stukje zelfreflectie. Vraag je eens af: Wat ging er wèl goed vandaag? Waar kreeg ik energie van? Wat ging nog niet helemaal zoals verwacht?  Wat ga ik anders aanpakken?

Hou dit eens 2 of 3 weken voor jezelf bij.

Je zult zien: je doet en kunt meer dan je denkt alleen was je je er niet bewust van.

Wil je aan de slag met jouw persoonlijk en effectief leiderschap? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

www.renasense.nl

06-158 35 066