Heb je ook regelmatig het idee dat hetgeen je doet, niet gezien wordt of beter kan én moet. Denk dan eens goed na of dit idee van jezelf komt of denk je dat anderen dit van je verwachten?

Bij veel mensen kom ik dit laatste tegen. Het zijn verwachtingen die we denken waar te moeten maken alleen zijn deze verwachtingen ontstaan in ons eigen hoofd en niet getoetst. Zolang het geen stress en frustratie oplevert is het prima alleen wanneer je hier wel last van krijgt, vraag je dan eens af: voor wie doe ik dit? én kloppen mijn verwachtingen met hetgeen werkelijk van mij verwacht wordt?

Een tijdje geleden had ik een medewerker die gedetacheerd werd. Hij werkte heel hard en maakte extra uren alleen werd dit niet gezien door de opdrachtgever. Dit leverde hem zeer veel frustratie op en het was een groot energielek voor hem. Hij liet mij weten dat als er niets veranderde, hij weg wilde bij deze opdracht. Na gesprekken met de opdrachtgever (die ook niet helemaal tevreden was) en de medewerker samen, bleek dat zij zeer verschillende verwachtingen hadden. Na een duidelijke afstemming met elkaar ging de opdracht veel beter en was iedereen tevreden. Nu stemmen ze regelmatig met elkaar af.

 

Komt dit je bekend voor ?

Vraag dan eens aan de andere partij wat diegene verwacht.

 

www.renasense.nl