Het bovenstaande plaatje maakt duidelijk dat elk dier zijn eigen talent en kwaliteit heeft en zo is het natuurlijk ook bij mensen. Helaas zie je regelmatig bij bedrijven dat er geprobeerd wordt om een homogene groep te maken van de medewerkers omdat dat goed zou zijn voor de inzetbaarheid en makkelijk voor de jaarlijkse beoordeling. Er wordt geprobeerd om medewerkers qua inhoudelijke – en softskills op hetzelfde niveau te krijgen en met elkaar te vergelijken.


Het is echter zo belangrijk om de persoonlijke kwaliteiten en talenten van een individu goed in te zetten. Niet iedereen is er goed in om voor een groep te staan en een verhaal over de bühne te krijgen, het overzicht te bewaren of om een (commercieel) voorstel te schrijven. Zorg dat je de juiste mensen bij elkaar in een team zet zodat ze elkaar kunnen versterken. Wanneer mensen de dingen doen waar ze goed in zijn en die ze leuk vinden, zullen ze een stapje extra zetten waardoor er een win-win situatie gaat ontstaan.


Daarnaast kan dit ervoor zorgen dat medewerkers veel minder frustratie en irritatie ervaren omdat ze zich mogen ontwikkelen op hun talenten en kwaliteiten waardoor je verzuim én verloop omlaag gaan.


www.renasense.nl